top of page

Föreningen på Naturvårdsträff


Pierre Blanksvärd representerade föreningen på Länsstyrelsens naturvårdsträff 4 februari. Det var en heldag med fokus på nätverkande mellan myndigheter och lokala ideella föreningar. Vår nya förening var en av deltagarna. Pierre redovisar från dagen:

"Idag den 4 februari 2017 så var det en naturvårdsträff hos länsstyrelsen. Utifrån regeringens och Naturvårdsverkets direktiv, så fick vi en bra redovisning av vad som händer med länsstyrelsen naturvårdsarbete. Vi fick bra information om pågående och kommande arbete.

Det diskuterades gemensamt om prioriterade naturvårdsfrågor, utmaningar och lösningar. Det informerades och diskuterades inom skog och landskap. Vattenmiljö togs inte upp denna gång.

Det som togs upp var:

* Skyddandet av natur

* Skötsel av Örebros naturreservat – naturvård

* GI = Grön infrastruktur – ett nytt arbetsätt?

* Diskussionspass: 1. GI i skogen 2. GI i odlingslandskapet

* Åtgärdsprogram för hotade arter * Så följer vi utvecklingen i landsmiljöer

* Skötsel av våra naturreservat – friluftsliv

* Diskussionspass: 1. Åtgärder för natur och hotade arter 2. Planering för friluftsliv i naturreservat * Återkoppling

Det var 10 år sedan en liknade sammanträffade hades, då var det uppe i Ånnaboda. Vi tog upp gemensamt att det behövdes en liknande träff en gång om året. Örebro kommun har haft något liknande under dom senaste åren, men det har tydligen upphört. Det finns olika samverkansgrupper i Örebro län, Hopajola är den som står som koordinator om någon vill veta mera. Det finns mycket kunskap hos dom lokala föreningarna, så länsstyrelsen efterfrågade ett kommande samarbete med när det gäller kommande inventeringar, mm. Vilket ger oss ett utmärkt tillfälle att få medverka inför framtida beslut och utveckling av Örebro läns naturvård. Det var väldigt roligt att få ett ansikte och namn på dom olika inbjudna föreningarna/länsstyrelsen, vilket bådar gott för ett kommande samarbete. Det som efterfrågades av länsstyrelsen var fler personer som kan tänkas medverka i Dagfjärilsövervakning och Faunaväkteri.

Inbjudna var: Degerfors Naturskyddsförening Föreningen Skydda Skogen Hallsbergs Naturskyddsförening Hopajola Karlskoga Naturskyddsförening Kumla naturskyddsförening Kvismare fågelstation Naturskyddsföreningen Lindesberg Naturskyddsföreningen i Örebro Naturskyddsföreningen Laxå Naturskyddsföreningen Örebro län Nerikes Entomologiska Sällskap Nerikes Ornitologiska förening Nora Biologiska Förening Ornitologiska Klubben Örebro Skogsgruppen Örebro Ställdalens Naturstudieklubb Östernärkes Naturvårdsförening Örebro läns botaniska sällskap.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page