top of page

Upptaktsträff för Atlasinventering av trollsländor


Foto: Ronnie Lindqvist.

Tisdagen den 22/11 2016, Lokal: Föreningarnas hus I Örebro, Föreläsare: Per Karlsson Linderum och deltagare interimstyrelsen samt medlemmar.

Per Karlsson Linderum visade bilder inför Trollsländeinventeringen som till en början skall vara det drivande loket i den förening som skall bildas i feb. 2017. Detta uppskattades mycket , vi fick lära oss en hel del om lokaler och olika sländors särdrag.

Därefter informerade interimstyrelsen om arbetet inför bildandet av föreningen, samt lite om vad

föreningen kan arbeta med.

Frågor ställdes till deltagarna om ideér till föreningsnamn samt om att bidra i styrelse arbetet.

Interimstyrelsen består idag av 4 personer: Pierre Blanksvärd, Per Karlsson Linderum, Jan Korslid, samt Sture Hermansson. Vi kommer inför årsmötet att ta fram namn till den nya styrelsen:

Ordförande, 4 ledamöter, samt 2 suppleanter

På årsmötet väljes också en valberedning (1 sammankallande)

2 revisorer att granska räkenskaperna

Mötet accepterade en årsavgift på 200:-. Per informerade om en årsskrift han utarbetat, den kommer att finnas tillgänglig på vår hemsida och kommer senare att tas fram i tryckt form.

Ett önskemål från Ronnie Lindqvist var att ordna en artportalen-träff under våren för att öka våra kunskaper för inrapportering av våra observationer inför inventeringen.

Deltagarna fick frågan om någon/några kan ansvara/ordna exkursion I sitt kunskapsområde, detta skall följas upp.

Interimstyrelsen kommer att ha ett möte i slutet av januari för att komplettera och utforma våra egna stadgar och se till att informationen inför årsmötet kommer ut på vår hemsida minst 14 dagar före mötet.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page