top of page

Nu tar föreningen form - här en sammanfattning från uppstartsmötet!


I dag hölls uppstartsmöte för en entomologisk förening i Närke

Under det två timmar långa mötet på Naturskolan i Kvarntorp diskuterade vi bl.a.:

Inriktning och verksamhet för föreningen

Här uttryckets att det viktigaste var att skapa ett nätverk och lära av varandra samt att försöka sprida intresset för småkryp. Många av deltagarna uttryckte hur kul det var att träffa personer som tidigare bara varit ett namn på Artportalen.

Vi diskuterade kring exkursioner och kom fram till att försöka ha en mix av dels helt egna utflykter och dels samarrangemang med tex de lokala Naturskyddsföreningarna.

Flaggskepp som driver föreningen framåt kommer vara atlasinventeringen av Närkes trollsländor!

Angående själva styrelsearbetet var de flesta överens om att lägga det på så enkel nivå som möjligt med endast någon fysisk träff per år. Krutet ska istället läggas på publika aktiviteter.

Namn

Här fördes en lång diskussion men tills vidare arbetar vi på att behålla det gamla namnet på den insomnade föreningen Närkes Entomologiska Sällskap. Gunnar Hallin kommer att undersöka vad som finns kvar av föreningen och dess stadgar etc.

Interimstyrelse

För att förbereda uppstarten officiellt på ett årsmöte 2017 så har Pierre Blanksvärd, Sture Hermansson, Jan Korslid och Per Karlsson Linderum tillsatts i en interimsstyrelse. Vi kommer att tillsammans med resultatet av Gunnar Hallins efterforskningar att förbereda ett årsmöte och allt kring bildandet av föreningen.

Hemsida och Facebook

Redan nu finns en hemsida och en grupp på Facebook under namnet Närkes Insektsförening. Detta kvarstår tills vi beslutar officiellt kring namnet på föreningen.

Trollsländeprojektet

Detta projekt har redan tjuvstartat 2016 men tar rejäl fart nästa år. Redan efter mötet bokas flera rutor av deltagarna. Kul! Under hösten 2016 i november kommer vi att ha en inomhusträff på föreningarnas hus i Örebro kring trollsländor och atlasprojektet. Då är du varmt välkommen! Mera information kommer.

Under 2017 och framåt i projektet kommer det att hållas en studiecirkel och vi kommer att anordna flera exkursioner. Erbjudande om föredrag kommer att gå ut till de lokala föreningarna.

Närvarande var

Pierre Blanksvärd, Göran Carlen, Håkan Carlestam, Björn Gunnarsson, Mårten Gustavsson, Gunnar Hallin, Sture Hermansson, Bitte Korslid, Jan Korslid, Per Karlsson Linderum, Ronnie Lindqvist, Daniel Marklund, Sture Marklund, Björn Nordzell, Mikael Ramnerö, Ingalill Teljå, Åke Teljå, Bengt Uhnoo - 18 personer

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page